Kovaselle rekrytoitavilla taksin- ja bussinkuljettajilla on monenlaista taustaa: osa heistä etsii uusia haasteita, osa tekee kahta työtä ja osa tekee kuljettajan töitä esimerkiksi opiskelujen ohella.

Kesällä 2016 taksinkuljettajana aloittanut Tarmo Lindberg on nauttinut työstään Kovasella.

”Asuin vielä viime keväänä Turussa, ja halusin löytää uusia haasteita Helsingistä. Tyttöystäväni opiskelee Helsingissä ja välimatka alkoi kyllästyttää. Kovanen alkoi kiinnostaa, sillä olen aikaisemmin tehnyt asiakaspalvelutöitä sekä pidän ajamisesta. Päätin hakea Kovaselle, ja aika nopeasti he ottivat yhteyttä ja kysyivät, koska ehtisin mennä kurssille ja aloittaa”, Lindberg kertoo.

Tarmon koulutus Kovasella alkoi heti kesäkuun alussa 2016, kun hänen työt Turussa loppuivat.

”Koulutus meni todella sujuvasti. Kun pääsin kokeista läpi, soitin, että nyt olisin valmis tulemaan. Ulkopaikkakuntalainenkin oppii nopeasti Helsingin kadut. Mielestäni se on vain motivaatiokysymys. Omalla aktiivisuudella ja innokkuudella selviää”, kuljettaja sanoo.

Lindberg kehuu Kovasen työilmapiiriä.

”Mehän olemme paljon yksin työpäivien aikana, ellei asiakkaita lasketa mukaan. Muut Kovasen työntekijät ovat sosiaalisia ja rentoja, kun näemme vuorojen ulkopuolella. Uudet työntekijät otetaan myös hyvin vastaan. Arvostan, että sain paljon neuvoja jo heti alusta alkaen ”, Lindberg kiittelee.

 

Vaihtelevat päivät pitävät virkeänä

Lindberg kertoo työn tarjoavan monipuolisia päiviä ja asiakkaiden vaihtelevanlaidasta laitaan. Parhaiten on jäänyt mieleen asiakas, joka tuli kyytiin viime kesänä. Lindberg kertoo asiakkaan halunneen kiertää ympäri kaupunkia. Mittari kävikin yhteensä kuusi tuntia ja he pysähtyivät hakemaan ravintolasta ruokaakin välillä.

”Tämä on sellainen ammatti, jossa tulee paljon persoonallisia ihmisiä vastaan. Asiakkaat vaihtelevat riippuen vuorokauden ajasta ja paikasta sekä siitä, mitä kautta kyyti tulee”, Lindberg kertoo.

Aika Kovasella on mennyt Lindbergin mukaan nopeasti ja hän kertoo päivittäin oppivansa uutta. Hänen mukaansa hyvä kuljettaja tarvitsee monia eri taitoja. Ennen kaikkea pitää olla pelisilmää.

”Pitää osata mukautua tilanteen mukaan. On ihmisiä, jotka haluavat puhua, osa taas haluaa olla hiljaa. Työ pitää virkeänä, sillä koko ajan tulee uutta vastaan. Ihmisten kohtaaminen on aina mukavaa. Taidollisesti hyvä kuljettaja on liikenteessä kärsivällinen. Ennakointi ja muiden tielläliikkujien huomiointi ovat tärkeitä. Tavoitteena on pehmeä tasainen kyyti alusta loppuun”, Lindberg sanoo.

Kiinnostaako kuljettajan työ Kovasella? Lue lisää Kovasella työskentelystä osoitteessa www.kovanen.com/rekry, jossa voit myös jättää avoimen työhakemuksen.