Golfammattilainen Kalle Väinölä on elämänsä aikana pelannut sadoilla golfkentillä yli 50 eri maassa. Kysyimme häneltä vinkkejä vinkkejä nautinnolliseen golfmatkaan.

Reissuni ovat usein olleet kilpailumatkoja, jolloin en ole itse päässyt vaikuttamaan kentän valintaan. Tämän vuoksi golfammattilainen on usein huono antamaan parhaat vinkit golflomamatkaan. Jos kuitenkin tulevaisuudessa lähden itse golflomalle, ensisijaiset kriteerini ovat selkeä ja laadukas kenttä, peliseura ja kulinaristiset mahdollisuudet pelien jälkeen. Hyvä sekoitus niin golf -kuin normikin lomaan on Italia. Mielestäni se tarjoaa hyvän paketin monipuolisia ja hyvin hoidettuja kenttiä, ruokaa, viiniä ja kulttuuria”,  sanoo Väinölä.

Yksi asia, jota moni ei ajattele lähtiessään golflomalle on reissaaminen golfvarusteiden kanssa ja kuljetuksen järjestäminen.

Aikoinaan ammattilaisena huomasin turhautuvani lentokentällä, kun reissasin kodin ja lentokentän väliä melkein viikoittain. Voi kunpa olisinkaan tiennyt Kovasen lentokenttäpalvelusta. Muistan edelleen, kun jonotin taksia useita kymmeniä minuutteja, ja pelkäsin vilustuvani. Nykyään tilaan aina Kovasen valmiiksi, ja tiedän, ettei minun tarvitse odottaa lainkaan. Ennakkoon tilatussa lentokenttänoudossa Kovasen tilauspalvelukeskus ja kuljettaja seuraavat lennon todellista laskeutumisaikaa. Oikeastaan minusta on tullut Kovanen-fani Kovasen lentokenttäpalvelun vuoksi” , täydentää Väinölä.

 

Golfkierroksesta enemmän irti porukalla

Isommalla porukalla harrastaminen on aina kivempaa, ja oikeilla valinnoilla on mahdollista saada golftapahtumien järjestämisestäkin enemmän irti.

Tapahtumaa järjestäessä ylivoimaisesti tärkein asia on valita oikea pelimuoto. Olen usein törmännyt tilanteeseen, jolloin tapahtuma on muuten ollut hyvin organisoitu, mutta valitettavasti valittu pelimuoto on vienyt tapahtuman henkeä alaspäin. Pelimuodoista pistebogey ei mielestäni tuo lisäarvoa, vaan kannattaa kysyä neuvoa pelimuotojen valinnassa. Ennen kaikkea on tärkeää miettiä millaisen tunnelman kentälle haluaa. Pelimuotovaihtoehtoja on kymmeniä, myös sellaisia, joita Suomessa ole juurikaan pelattu”,  kertoo Väinölä.

Jotta golfista saa enemmän irti porukalla, kannattaa myös panostaa kentän ulkopuolella tapahtuviin asioihin. Ryhmähengen luominen kannattaa aloittaa jo ennen pelejä.

Olemme omassa kaveriporukassamme usein hyödyntäneet Kovasen isompia autoja, jolloin yhteinen päivämme on alkanut jo autoon astuessa.  Kun oma auto on jäänyt kotiin, siirtyminen kentälle ja sieltä pois on ollut huolettomampaa. Yhteiskuljetus on myös mahdollistanut jälkipelien spekulaatiot kotimatkalla. Kaiken lisäksi yhteiskuljetus on usein edullisempaa kuin se, että jokainen tulisi omalla autolla” , kertoo Väinölä.

 

Kallen viisi vinkkiä onnistuneeseen golfreissuun:

  1. Laadukas ja monipuolinen golfkenttä
  2. Valitse oikea ja toimivin pelimuoto
  3. Panosta yhteishengen luomiseen
  4. Jätä kiire kotiin
  5. Stressitön yhteiskuljetus