Veikkausliigajoukkue HJK matkustaa vieraspelimatkansa Kovasen busseilla. Mukava matkanteko mahdollistaa rentoutumisen ennen ja jälkeen tärkeiden pelien.

HJK:n joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi on enemmän kuin tyytyväinen vuosikymmenen kestäneeseen yhteistyöhön Kovasen kanssa. Mies on matkustanut HJK:n kanssa vuodesta 1963, ja vuosikymmenten aikana on ehtinyt kertyä kokemusta jos jonkinlaisesta bussifirmasta.

”Kovasella on toimiva järjestelmä ja minulla on turvallinen olo, kun tilaan bussin. Tiedän, että asiat ovat kunnossa, eikä ikäviä yllätyksiä tule. Kovasen kuljettajat ovat myös aina olleet ihailtavan urheilu- ja palveluhenkisiä. He elävät pelimatkoilla täysin klubin hengessä ja auttavat varustehuollossa, Peltoniemi toteaa.

Yhteistyötä arvostaa myös uutta kautta starttailevan HJK:n myyntijohtaja Petri Reunala :

”Sekä Kovasen että HJK:n toiminnan ja kehityksen pohjana on vahva arvomaailma perheestä ja yrittäjyydestä. Yhteistyömme liima-aineena on ollut molempien osapuolten kova halu kasvaa ja olla reilusti kunnianhimoinen sekä halu tehdä parhaansa ja menestyä.”

Matkustusmukavuus korostuu

Pitkillä pelimatkoilla bussin matkustusominaisuudet korostuvat, kun matkat saattavat kestää yli viisikin tuntia suuntaansa.

”Kovasen busseilla matkustaminen antaa pelaajille mahdollisuuden keskittyä ennen peliä ja sitä kautta menestyä myös vierasotteluissa. Mukavissa busseissa myös pelin jälkeinen palautuminen on mahdollista”, Markku Peltoniemi kertoo.

”Bussit ovat sisältä mukavia ja hyviä matkustaa ja ulkoa päin puhtaita ja tyylikkäitä. Vieraalla paikkakunnalla ensimmäiset pisteet tulevat jo siitä, kun saavumme tyylikkäällä ja ammattimaisella autolla paikalle”, hän heittää.

Erityisesti joukkueenjohtaja kiittelee Kovasen bussien matkustusmukavuutta: istuimissa on hyvät säätelymahdollisuudet ja mukavat verhoilut. Lisäksi busseista löytyy laadukas ilmastointi ja tv-laitteet, joilta voidaan paluumatkalla kerrata vaikkapa pelin käänteitä. Pelaajilla on hyvin tilaa, ja jokaisella on käytössään kaksi istuinta.

”Jalkapallojoukkueelle on luksusta matkustaa Kovasen bussilla” , hän kiteyttää.

Rauhallisia reissuja

Bussin moottorin hyrähtäessä käyntiin uppoutuvat pelaajat useimmiten omiin oloihinsa, kuka nukkuen, kuka pelaten.

Monet huilaavat ja katselevat puhelinta tai padia. Osa juttelee ja kaveeraa, mutta suurin osa viihtyy omissa oloissaan. Ennen vanhaan, kun mitään mukavuuksia ei ollut, syntyi bussissa 4-6 hengen korttiryhmiä. Nykyään niitä ei enää ole”, Peltoniemi muistelee.

”Etenkin menomatkalla on yleensä aika hiljaista porukkaa. Paluumatkalla pelaajat käyvät läpi peliä ja spekuloivat muiden otteluiden tuloksia” , hän kertoo.

Peltomäen mukaan tunnelma bussissa on muuttunut hurjasti edellisten vuosikymmenten meininkiin verrattuna.

”Vielä 80-luvulla paluumatkat olivat usein riehakkaita. Nykyään pysähdymme ruokailemaan ja kahvittelemaan, mutta sen suurempia riehoja ei nykyaikana enää ole, hän paljastaa.

Ennen vanhaan saattoi joku pelaaja jopa unohtua taukopaikalle bussin jatkaessa matkaa kohti kotia.

Kyllä kaikenlaista on tapahtunut, mutta ei Kovasen aikana. Ne tapahtumat ovat kuitenkin opettaneet sen, että täytyy olla tarkkana. Nykyään lasken bussiin tulijat aina kahteen kertaan”, joukkueenjohtaja kertoo.

 

Sakko uhkaa myöhästyjää

Peltomäki kiittelee myös Kovasen bussien nykyteknologiaa, joka mahdollistaa saapumisen perille minuutin tai kahden tarkkuudella.

Myös pelaajat pitävät mielellään kiinni sovituista aikatauluista, sillä sakkokassa kutsuu bussista myöhästynyttä pelaajaa.

”Jos joku saapuu minuutinkin myöhässä, saa hän bussiin astuessaan aplodit, jotka tietävät sitä, että hän joutuu maksamaan sakkoa yhteiseen virkistyskassaan”, joukkueenjohtaja paljastaa.