Tarina

Tarina

Yhden taksin yrityksestä Suomen suurimmaksi täyden palvelun henkilökuljetusyritykseksi

Kovasen matka

Matka Suomen suurimmaksi täyden palvelun kuljetusyritykseksi

Ensimmäiset yrittäjänaskeleet otin kotona jo pienenä poikana, kun minut kasvatettiin osaksi yrittäjän arkea. Oma matkani yrittäjänä alkoi opiskeluaikana, kun ajoimme veljeni kanssa yöt taksia. Isäni opetti, että yhtiötä on pidettävä jatkuvasti liikkeessä, mikä on kuljetusyhtiölle sananmukaisestikin välttämättömyys. Yrityksen toiminta kasvoi useamman käännöksen ja ajetun kilometrin myötä yhdestä taksista aina Suomen suurimmaksi täyden palvelun kuljetusyritykseksi. Konserniin kuului kevääseen 2017 saakka myös elintarvikelogistiikkaan erikoistunut Kovanen Logistics Oy.

Rattia käännetty niin autossa kuin toiminnassa
Vuonna 2011 yritys muuttui sukuyrityksestä perheyritykseksi. Samassa yhteydessä omistajaperheessämme aloitettiin sukupolvenvaihdos. Ratin taakse tyttärieni Eevan ja Hannan rinnalle nostettiin karttureiksi hallitusammattilaiset. Selkeä strategia ja brändimme toimivat meille karttana ohjaten henkilöstöämme asiakkaiden korkealaatuisten matkaelämysten toteuttamisessa.

Henkilöliikenne alana oli liikkeessä lakimuutoksen ja teknologiakehityksen myötä. Uskoimme, että vahva brändimme menestyy, kun panostaa kehitykseen ja on riittävän kokoinen. Yhden perheen omistuksessa vastaan tuli kuitenkin rajallisuuteemme. Halusimme turvata rakentamallemme yritykselle menestyksen myös jatkossa. Etsimme mallia, jolla voimme taata kasvun ja Kovasen jatkuvuuden markkinajohtajana. Halusin olla se yrittäjä, joka ei pelkää muutosta ja tyydy nykytilanteeseen, vaan katsoo eteenpäin pitäen yritystä liikkeessä.

Kesäkuun viimeisenä päivänä 2017 käänsimme rattia ison pyöräytyksen. Solmimme sopimuksen, jossa pohjoismaissa menestynyt taksiyhtiö Cabonline tuli Kovasen uudeksi omistajaksi. Cabonlinen resurssit, digiosaaminen ja kansainvälisyys mahdollistavat Kovasen kasvun ja kehittymisen uudelle tasolle. Samalla yritysjärjestelyjen myötä mahdollistui suunniteltu kasvuyhteistyö Mankkaan Taksin kanssa. Minä perheineen sitouduimme Cabonlineen niin omistajana ruotsalaisen emoyhtiön Cabonline Ab:n kautta kuin Kovasen brändin operatiivisina vetäjinä.

Asiakaslähtöinen ja laadukas palvelu Kovasen keskiössä

Olemme kuljettaneet asiakkaitamme jo vuodesta 1978. Näinä vuosina olemme oppineet valtavasti asiakkaiden eri kuljetustarpeista. Tänä päivänä kuvaisin yritystämme kuljetusalan VIP-matkatoimistoksi, jossa tarjoamme asiakkaille eri kuljetustarpeisiin liittyvän toimivan ja laadukkaan palvelukokonaisuuden. Kaiken toimintamme lähtökohtana on asiakkaiden tarpeiden kuunteleminen ja niihin vastaaminen. Pyrimme tuomaan kuljetusmatkaan aina JOTAIN ENEMMÄN oman tilauspalvelukeskuksen, laadukkaan kaluston sekä ammattitaitoisen henkilökuntamme avulla. Kovasella on nyt hartiat ja halu kehittää asiakaslähtöistä ja laadukasta palvelua nykytekniikkaa unohtamatta.

Haluamme, että Sinä voit luottaa palveluumme, rentoutua kyydissämme ja ihailla maisemia uuden auton tuoksussa aina ovelta ovelle. Muita yritykselle tärkeitä arvoja ovat turvallisuus sekä ympäristöystävällisyys. Yrityksellemme onkin myönnetty kansainvälisesti tunnettu ympäristösertifikaatti ISO 14001, johon kuuluva yrityksemme ympäristöpolitiikka on saatavilla pyynnöstä.

Me Kovasella arvostamme laadukasta palvelua ja haluamme tarjota sitä asiakkaillemme vuoden jokaisena hetkenä.

Olemme entistä valmiimpia palvelukseen.

Nautinnollista matkaa!

 

Heikki Kovanen 
Ekonomi

 

 

Kovanen esittelee 100-vuotiaan Suomen parhaat puolet Private Sightseeing -kierroksella

100-vuotias Suomi on maa, josta saamme olla ylpeitä. Kovanen on iloinen saadessaan esitellä turisteille kaunista ja kesäistä Suomea ja Helsinkiä Private Sightseeing -kierroksilla. Juhlavuottaan viettävään…

Kovasen heinäkuun Helsinki-menovinkit

Heinäkuinen Helsinki on pullollaan mukavia tapahtumia! Kannattaa ottaa kauniista kesäpäivistä ilo irti ja suunnatta kohti eläväistä pääkaupunkiamme.   Nappaa tästä heinäkuun parhaat menovinkit. Kuljetamme sinut…

Pohjoismaiden johtava taksiyhtiö Cabonline ostaa Kovasen sekä Mankkaan Taksin

Tiedote 30.6.2017 Perjantaina sinetöidyn kaupan myötä perheyritykset Kovanen ja Mankkaan Taksi saavat käyttöönsä Cabonlinen alan johtavan digitaalisen osaamisen ja resurssit. Jatkossa yhtiö kulkee Suomessa Kovasen…