Tapahtuu marraskuussa

Marraskuussa syksy taittuu talveksi, ja loppukuusta jouluvalot valaisevat katuja. Vähälumisten talvien jälkeen on vaikea ennustaa lumista pikkujoulua, mutta kyydissämme ei tarvitse kelistä välittää. Pimeäänkin vuodenaikaan mahtuu monenlaista menoa piristämään tunnelmaa. Uusia ravintoloita aukeaa – muun muassa legendaarinen ravintola Palace avaa uudistuneet ovensa Etelärantaan Hans Välimäen resepteillä maustettuna.

Marraskuu on kuuminta pikkujoulusesonkia, jonka takia kannattaa ehdottomasti olla hyvissä ajoin liikkeellä. Kovanen App -sovellus (iOS) on oiva tilauskanava pikkujoulukiireessä.

GameXpo ja GoExpo Winter, Messukeskus

3.-5.11.2017, Messukeskus

Saman katon alla messut sisäharrastukselle ja ulkoharrastukselle. GameXpossa on tarjolla uusimpia pelejä, eSports turnauksia ja kaikkea muutakin teknologiaan liittyvää. GoExpo Winter on aktiivisen talviharrastajan tapahtuma, josta varmasti löytyy hyviä tärppejä hiihtolomia ajatellen.

Sexhibition, Kaapelitehdas

3.-4.11.2017, Kaapelitehdas

Viihdettä aikuiseen makuun Kaapelitehtaalla.

Hurts

8.11.2017 Helsingin Jäähalli

Vuonna 2010 valtavirtaan noussut Manchesterilainen synthpopduo nousee Jäähallin lavalle. Keikka järjestetään kokonaan seisomokatsomona Black Box -formaatissa.

Monster Jam

4.-5.11.2017, Hartwall Arena

Monster truckit saapuvat Helsinkiin jo kymmenettä kertaa temppuilemaan ja tällä kertaa on entistä suurempaa spektaakkelia tiedossa, kun Monster Jam viettää 25-vuotisjuhliaan. Kovaäänistä ja vauhdikasta kokoperheen viihdettä vauhdittavat maailman tunnetuimmat Monster truckit, kuten Grave Digger ja Monster Mutt.

Isänpäivä

12.11.2017

Isänpäivä on juhlapäivä, jota vietetään Suomessa ja muissa Pohjoismaissa Tanskaa lukuunottamatta  päivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina, puoli vuotta äitienpäivän jälkeen. Muualla maailmassa ajankohta vaihtelee. Isänpäivä on ollut Suomessa vakiintunut liputuspäivä vuodesta 1987. Perinteisiin tapoihin kuuluu isän hemmottelu. Olemme mielellämme avuksi juhlapäivän kuljetukisssa -annetaan isälle rattivapaa päivä.

Karjala-turnaus

9.-12.11.2017, Hartwall Arena

Tänä vuonna Karjalaturnaus kasvaa, kun mukaan liittyy Kanada ja Sveitsi. Avauspelissä Leijonat kohtaa Venäjän. Onko Leijonien pelikunto nousussa?

ELMA maaseutumessut (Metsämessut, kädentaito, lemmikki, outlet)

10.-12.11.2017, Messukeskus

Maaseutumessuilla on esillä suomalaisen maaseudun tuotteita ja palveluita, esimerkiksi elintarvikkeita ja maaseutumatkailua. Messujen osa-alueina ovat myös Metsämessut, Kädentaito syksy -messut sekä Lemmikkimessut.

Deep Purple

11.11.2017, Helsingin Jäähalli

Legendaarisen vuonna 1968 perustetun Deep Purplen kuuluisat kitarariffit täyttävät Jäähallin marraskuussa. Etenkin sähkökitaraa soittaneille Smoke on the Waterin alkuriffi on varmasti tullut tutuksi. Kiertueen nimi “The Long Goodbye” viittaa jäähyväisiin, joten tämä saattaa olla viimeinen mahdollisuus kuulla yhtye livenä.

Marilyn Manson

12.11.2017, Helsingin Jäähalli

Metalliartisti Marilyn Manson on kiistelty persoona, mutta vuosikymmeniä alalla vaikuttanut Manson on saavuttanut kulttimaineen. Fanit tuskin jäävät kylmiksi Mansonin jäähallin keikalla.

Sami Hedberg On Ice

17.11.2017, Helsingin Jäähalli

Stand upin suosio Suomessa on kasvanut valtavasti. Sami Hedberg On Ice kiertueella on luvassa kaksi tuntia suurta show’ta ja naurua. Kiertueen jälkeen Hedberg vetäytyy keikkatauolle määräämättömäksi ajaksi.

Ravintolapäivä

18.11.2017, koko kaupunki

Lukuisat pop up ravintolat ja ruokakojut houkuttelevat kansan ulos kaduille ja ihmisten koteihin nauttimaan erilaisia ruokia ja herkkuja. Mikäli itse perustat ravintolan, kulkevat ruokalaatikot kätevästi taksissa!

Queen + Adam Lambert

19.11.2017, Hartwall Arena

Tämä yhtye ei esittelyitä kaipaa. Adam Lambertilla on suuret kengät täytettävänä Queenin laulajana, mutta on onnistunut räväkällä persoonallaan voittamaan yleisön suosion puolelleen. Kitarajumala Brian May ja rumpali Roger Taylor ovat edelleen mukana alkuperäisestä kokoonpanosta vuodesta 1971 lähtien. Tämä on todennäköisesti Suomen tämän vuoden kovin keikka.

Thanksgiving, Black Friday ja Cyber Monday

23.11, 24.11.2917, 27.11

Marraskuun neljäntenä torstaina juhlitaan Yhdysvalloista rantautunutta kiitospäivää, jolloin kiitetään juhlallisuuksineen hyvistä asioista satokauden päätteeksi. Sitä seuraa pikkujoulun huikeat ostospäivät: Black Friday ja Cyber Monday.

 
Black Friday juontaa juurensa Philadelphiaan 1950- tai 1960-luvulle, jolloin kiitospäivän jälkeistä liikenteellisesti ruuhkaista päivää alettiin kutsua mustaksi. Myöhemmin merkitys muuttui  päiväksi, josta lähtien kauppojen alkuvuoden ns. punainen tulos kääntyy voitokkaaksi mustalla kirjattavaksi tulokseksi. Cyber Monday on alun perin ollut verkkokauppojen tarjoama vastine kivijalkamyymälöille, mutta nykyään molempia käytetään kauppojen alennusmarkkinoinnissa. Ei haittaa, jos shoppailet alennuksissa enemmän kuin jaksat kantaa – me olemme avuksi!
 

Joulukadun avajaiset

26.11.2017, Senaatintori + Aleksanterinkatu

Tämä vuodesta 1949 asti vietetty perinne merkkaa monelle joulusesongin alkua. Tapahtuman avaa Tuomiokirkon portailla klo 15 hyväntekijä Brither Christmas, jonka jälkeen joulukulkue kulkee Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Pohjoisesplanadille ja takaisin Senaatintorille. Poikkeusjärjestelyiden johdosta oma auto on syytä jättää kotiin ja saapua paikalle tyylikkäästi Kovasen kyydissä.

Scorpions

27.11.2017, Hartwall Arena

Marraskuussa on rockin ystäville tarjota legendaarisia esiintyjiä alusta loppuun. Scorpionsin hitit kuten “Wind of Change” ja “Still Loving You” ovat sellaisia klassikoita, jotka todennäköisesti kaikki tuntevat. Scorpionsin musiikilla sanotaan olleen jopa vaikutusta Berliinin muurin kaatumiseen ja Saksan yhdistymisessä.

Slush

30.11. – 1.12.2017, Messukeskus

Maailman johtava startup -tapahtuma alkaa juuri sopivasti marraskuun lopussa silloin, kun räntäsateen todennäköisyys on suurimmillaan. Slush onkin markkinoinut Helsinkiä itseironisella otteella “Nobody in their right mind would come to Helsinki in November”. Mutta tämä valtava tapahtuma on niin suuren maineen jo ansainnut, että lähialueen hotellit täyttyvät ja Messukeskukseen saapuu väkeä ympäri maailman. Start up your day with Kovanen App.

2018-01-11T13:10:24+00:00 keskiviikko, marraskuu 1, 2017|