Joulukuu on nimensä veroinen. Koko kuukauden ajan asiat pyörivät joulun ympärillä: on pikkujouluja, pitää ostaa joululahjoja, kaupunki on täynnä joulukonsertteja ja myyjäisiä, on joulusiivousta ja joululeipomista – näistä saattaa syntyä joulustressi. Jätä stressi vähemmälle ja nauti vaikka ravintolaillallisesta läheisten kanssa, ja anna Kovasen kuljettaa sinut kotiin.

Kaupunkiin on auennut jälleen uusia ravintoloita. Yksi näistä on skandinaavinen ravintola Eevert, joka sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa rakennuksessa ja onkin hyvin vahvasti designravintola. Vanhan Mäkkärin kulmaan, Iso Roballe, on avannut uusi kasvisravintola Yes, Yes, Yes, joka on jo ehtinyt sulattaa sekäsyöjienkin sydämet. Jos haluaa ruokansa tarjoiltavan kuin Manulle illallisen, on suunnattava Bistro Manuun ja nautittava ravintolaelämyksestä muiden mestareiden kanssa.

Joulukuussa on paljon tapahtumia ja kansallisia juhlapäiviä, joihin kannattaa tilata kuljetukset etukäteen ja jättää kyydeistä huolehtiminen meille.

Helsinki Ice Challenge

2.12. ja 5.12. Kaisaniemen puisto

Kaisaniemessä juhlistetaan kahden helsinkiläisen suurseuran juhlavuotta, 2.12.  50-vuotiasta Jokerit-seuraa ja 5.12. 12o-vuotiasta IFK-seuraa. Jokereiden tapahtuman ohjelmaan kuuluuvat JVG:n esiintyminen ja jääkiekkolegendojen ottelu. Jäällä nähdään mm. Jari Kurri sekä tehoketju Petri Varis–Otakar Janecký–Juha Lind.

Haloo Helsinki

2.12. Hartwall Arena

Bändin 10-vuotisen uran kunniaksi järjestetty areenakiertue huipentuu Hartwall Arenalle. Onkohan kiertue ollut yhtä Hulluuden Higwaytä?

Tuomaan markkinat

2.12.–22.12. Senaatintori

Parhaaseen joulutunnelmaan pääsee varmasti perinteisillä Tuomaan markkinoilla. Tämän vuoden teemana on uusien ruokaperinteiden luominen.

Jarkko Ahola & Waltteri Torikka

3.12. Hartwall Arena

Karismaattisten miesten yhteiskonsertti täynnä tunnetta ja loistoa. Tähdet, tähdet -ohjelmassa tutustuneet solistit yhdistävät voimansa ja luovat elämyksen, joka on mahdollista kokea vain kerran.

We Jazz Festival

3.12.–7.12. Helsinki

Viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma tuo svengiä joululaulujen keskelle ja vie jazzia yllättäviin esityspaikkoihin.

Suvi Teräsniska

5.12. Hartwall Arena

Elämäni ilta -konsertissa Suvi toteuttaa unelmansa ja ottaa Hartwall Arenan haltuun oman konsertin muodossa.

Itsenäisyyspäivä

6.12. 

Satavuotiasta Suomea on juhlittu ympäri Suomen, ja tänä erityisenä vuonna juhlinta alkaa jo 5.12., johon kaikkien toivotaan osallistuvan kolmella yhteisellä teolla: kahvita, liputa, valaise. Kaupunkiin luodaan juhlavalaistus, ja sinivalkoisessa valossa kylpevät mm. kaupungintalo, presidentinlinna ja Helsingin tuomiokirkko. Itsenäisyyspäivään liittyy paljon perinteitä. Yksi niistä on jo ensimmäisen presidentin ajoista vietetty tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto, joka kerää perheet yhteen seuraamaan pukuloistoa. Suomi 100 -juhlavuosi päättyy Eteläsataman ylle kohoavaan ilotulitukseen. Lähde katsomaan ilotulitusta tai juhlavalaistusta Kovasen kyydissä.

Naisten joulumessut

6.12.–10.12. Wanha Satama

Naisten joulumessuilta on helppo löytää kotimainen, korkealaatuinen ja ekologinen lahja sellaisellekin, jolla on jo kaikkea. Ennakkoon tilattuun kuljetukseen mahtuu useampikin lahja mukaan.

Koiramessut

8.12.–10.12. Messukeskus

Suomen suurin koiratapahtuma, jossa on mukana 22 000 hännän heiluttajaa. Ehdottomasti jokaisen koirista kiinnostuneen must(i)-tapahtuma.

Ismo Leikola

8.12. Finlandia-talo

No niin, maailman hauskin mies jälleen Suomessa ja varmasti mukana muutama mehevä Amerikan juttu. Hauskuutta riittää uusien juttujen lisäksi myös musiikin muodossa.

Raskasta joulua

9.12. Hartwall Arena

Uusin jouluperinne, Raskasta joulua -konsertti nyt entistä isompana (ja raskaampana). Show on viime vuonna vaikuttanut itse presidentinkin.

Symphonic Pink Floyd

9.12. Helsingin Jäähalli

Uskomaton juhlashow, jossa hologrammeja, erikoisefektejä, lasereita, ilma-akrobatiaa ja erikoisvieraita Pink Floydin pitkän historian kunniaksi.

Luciajuhla ja -kulkue

13.12. Helsingin tuomiokirkko, Senaatintori

Valoa pimeyteen! Uusi Lucia kruunataan Helsingin tuomiokirkossa, ja perinteinen kulkue tonttuineen lähtee Senaatintorilta klo 18.

Ultra Bra

15.12.–17.12. Hartwall Arena

16 vuoden tauon jälkeen Ultra Bra esiintyy vielä kaikessa komeudessaan kesän festarikeikkojen jälkeen ja yhteislaulun mahdollisuus tarjotaan kolmena iltana. Hauki on kala ja UB on hyvä.

HIM

27.12. Helsingin Jäähalli

26-vuotias HIM lopettaa vuoden vaihteessa ja Valon Villeä kumppaneineen pääsee näkemään vielä kerran Helsingin Jäähallilla. Join me?

Vain Elämää Live

29.12.–30. 12. Hartwall Arena

Suuren suosion saavuttanut Vain Elämää -konsepti tuo seitsemän kauden supertähdet livekonserttiin kahtena iltana Hartwallille. Kokemus on varmasti enemmän kuin vain elämää.

Uusivuosi

31.12.–1.1.

Aika muistella mennyttä vuotta ja ottaa uusi vuosi lupausten kera vastaan. Mikäli tinojen valamisen, nakkien ja perunasalaatin syömisen sekä rakettien ampumisen jälkeen jää vielä juhlamieltä, Kansalaistorilla otetaan uusi vuosi näyttävästi vastaan: luvassa on tulta, tanssia, iloa ja hyvät bileet!