Tammikuu on uutuuden ja uusien tuulien aikaa. Uusi vuosi on juuri vaihtunut, luvataan tehdä itsestä uusi, parempi minä ja laitetaan kaikki kuntoon. Uusitaan salikortti, vaihdetaan sisustus, uudistetaan ruokavalio ja asetetaan töissä uudet tavoitteet. Uudesta vuodesta saa uutta virtaa. Toisaalta, joulu meni juuri ja suurin osa ihmisistä vietti aikaa ruuhkaisissa ostoskeskuksissa, leipoi, paistoi, paketoi ja siivosi, joten tammikuu voisi olla myös rauhoittumisen ja nautiskelun aikaa. Käydä syömässä hyvin, nauttia teatterista tai konsertista, käydä katsomassa urheilua, tehdä niitä asioita, jota aina miettii että pitäisi tehdä, mutta ei löydä siihen aikaa. Mitä ikinä päätätkin tehdä, anna meidän viedä sinut ovelta ovelle ja voit aloittaa nauttimisen jo kotoa lähtiessä.

6.-10.1. Lux Helsinki

Loppiaislauantaina alkava Lux Helsinki valaisee jälleen Helsingin kauneimmat korttelit ja esittelee valotaiteen kirjoa. Reitti on tarkoitettu kuljettavaksi järjestyksessä alkaen Svenska Teaternin takaa päättyen Senaatintorille. Voimme noutaa sinut vaikka Tuomiokirkon rappusten edestä, jos kävellessä tuli kylmä.

6.1. Loppiainen

Loppiainen on kristillinen juhlapyhä, johon joulun aika loppuu. Loppiaisen vietolla on ollut useita eri syitä historiassa, mutta tänä päivänä loppiaista vietetään Suomessa tietäjien Betlehemiin saapumisen kunniaksi. Alkot, pankit ja postit ovat kiinni loppiaisena, mutta useimmat kaupat pitävät ovensa auki myös silloin.

13.1. Jäähypenkki Roast- Ronski urheiluilta, Savoy-teatteri

Olympialaisten tunnus nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin toteutuu tässä tilaisuudessa luultavimmin vain asiakkaiden toiveina tilaisuuden kestosta, juttujen tasosta ja poistumiseen tarvittavan rohkeuden kasvusta.  Ei vainenkaan, kyseessä on hauska ilta, jossa nauretaan urheilun kustannuksella ja on hyvää harjoitusta jokaiselle penkkiurheilijalle talvikisoja varten.  Tapahtuma tulee olemaan ensimmäisen Suomessa televisioitu Roast ja roastaajina mukana mm. Mari Perankoski, Amanda Harkimo, Jethro Rostedt ja Janne Porkka.

13.-14.1. Helsingin antiikki-, taide-, ja keräilymessut, Kaapelitehdas

Kaapelitehdas täyttyy jälleen lapsuuden tavaroista ja astioista, joita oli mummolassa sekä aarteista, joita näkee sisustuslehtien sivuilla. Tapahtumassa myynnissä antiikkiesineiden lisäksi myös koruja, tekstiilejä, retroa, militariaa, kirjoja, merkkejä, astioita, ja muuta keräilyllistä tavaraa. Tilataksimme ovat palveluksessa, mikäli saalis on kovin iso.

18.1. Suomen Urheilugaala 2018, Hartwall Areena

Menneen urheiluvuoden sykähdyttävimpiä hetkiä juhlistetaan yhdettätoista kertaa ja illan kruunaa vuoden urheilijan nimeäminen. Tilaisuudessa huomioidaan yksittäisten urheilijoiden lisäksi valmentajien, taustavoimien ja fanien arvo ja merkitys ja gaalan tavoitteena onkin nostaa suomalaisen urheilun ja liikunnan arvostusta.

18.1. Tieteiden yö

Tieteen oma kaupunkitapahtuma tarjoaa yhden illan ja yön aikana kymmeniä luentoja, esityksiä ja oivaltavaa tekemistä kaikille tieteestä kiinnostuneille. Tapahtumia on Kruunuhaan alueella ja niihin on vapaa pääsy. Kiinnostaisiko Tiededisko rakkaudesta?

18.-21.1 Matkamessut, Messukeskus

Matkamessut on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, joka mahduttaa jälleen koko maailman Messukeskukseen. Messuilla esittäytyy vuosittain n. 1000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Matkakuume on vakava tauti! Potilaskuljetuksen voi tilata ennakkoon numerosta 0200 6060.

20.-21.1. Love Me Do – häätapahtuma

Suomen suurimmat häämessut ovat jälleen tammikuussa Kaapelitehtaalla. Messut ovat tulvillaan inspiraatiota, vinkkejä ja tarjouksia häitä tai muita juhlia suunnitteleville. Tule tapaamaan meitä osastolle ja tutustumaan hääkuljetuksissa käytettävään Mercedes Benzin S Langiin. Olemme myös ehdolla Vuoden suomalainen hääyritys 2017-kilpailussa ja voit äänestää meitä Love me do-tapahtuman sivuilla.

19.1. Miljoonasade – Unplugged-kiertue, Savoy-teatteri

Miljoonasade tekee pitkän uransa ja vahvana säilyneen suosionsa kunniaksi tammikuussa harvinaisen akustisen kiertueen. Ruusunnuppu Unplugged -konsertti tulee tarjoamaan uusia sovituksia vanhoista kappaleista, yllätysvierailijoita ja tietenkin paljon kaikkien tuntemia Miljoonasateen hittejä.

20.1. Remu & Hurriganes: Viimeinen Keikka, Helsingin jäähalli

Remu lopettaa keikkailun ja kiertueet, tyylillä. Remun Viimeinen Keikka on ikimuistettava jäähyväiskonsertti, joka vedetään 10 päivää Remun 70-vuotissyntymäpäivän jälkeen. Odotettavissa täysin uniikki tapahtuma, jonne Remun on kutsunut legendaarisia rokkifrendejä ja vierailijoita juhlistamaan Hurriganesia ja päättämään huikean keikkauransa. Tämä on todellinen once in a lifetime tapahtuma. 

28.1. Presidentinvaalit 2018

Presidentinvaaleissa valitaan Suomen tasavallan presidentti seuraavalle 6-vuotiskaudelle eli 2018-2024. Istuvan presidentin lisäksi ehdolla ovat seuraavat nimet: Pekka Haavisto (Vihreät), Laura Huhtasaari (Perussuomalaiset), Tuula Haatainen (Sosiaalidemokraatit), Merja Kyllönen (Vasemmistoliitto), Nils Torvalds (RKP), Matti Vanhanen (Keskusta) sekä Paavo Väyrynen (sitoutumaton).  Vaaliuurnille sinutkin voi viedä Kovanen.

29.1.–4.2. DocPoint-festivaali

DocPoint-festivaali tuo esiin vuoden parhaat kotimaiset dokumenttielokuvat ja löydöt ympäri maailmaa. Festivaalin osana järjestetään seminaareja, luentoja, workshopeja sekä konsertteja. Tapahtuma on kasvanut joka vuosi ja kävijöitä oli viime vuonna jo yli 31 000. Tänä vuonna elokuvia on ollut valitsemassa mm. Kaarina Hazard ja Pekka Strang.