Maaliskuussa tapahtuu

Helmikuun pakkaskelistä on mukava siirtyä maaliskuun puolelle nauttimaan auringon paisteesta ja pidemmistä päivistä. Mustarastas aloittaa laulunsa maaliskuussa ja loppukuusta on mahdollista bongata jo ensimmäiset muuttolinnut. Kevät on taas lähempänä ja virkistää mieltä kummasti ja piristyneenä alkaa aktivoituakin aivan eri tavalla. Ulkoilu tuntuu mielekkäämmältä ja virtaa riittää vielä työpäivän jälkeenkin. Loppukuussa on tosin ”ikuista” keskustelua herättävä kellojen siirto, jolloin siirrytään kesäaikaan ja yöunista varastetaan tunti pois.  Hyödyistä ja haitoista riittää mielipiteitä, mutta yleisesti lisääntyvästä valon määrästä pitävät kaikki.

Mikäli pitää enemmän tähdistä voi tutustua Helsingin uuteen ja vanhoihin Michelin- tähden omaaviin ravintoloihin. Helmikuun puolessa välissä jaettiin legendaariset Michelin-tähdet ja ravintola Grön sain tällöin ensimmäisen tähtensä.  Kansallisteatterissa saa ensi-iltansa maaliskuussa Shakespearen klassikko Romeo ja Julia, joiden kohtalo oli kuin kirjoitettu tähtiin.

28.2.–4.3. Kallion komiikkafestivaali

Viisipäiväisillä festivaaleilla nauruhermoja koettelee niin kuin uudet nousevat kyvyt kuin kokeneet koomikot, kuten Ali Jahangiri. Poskijumppaa voi harrastaa mm. Arlan Saunalla, Ølhus Oslossa tai Lepakkomiehessä.

1.3. Maria Ylipää

G Livelab
Upeaääninen Maria Ylipää esittää estradi- ja teatterimusiikin klassikoita suomeksi, englanniksi, ranskaksi, portugaliksi, saksaksi ja ruotsiksi. Luvassa Édith Piafia ja kabareemusikkia sekä suomalaista runoutta sävellettynä.

2.3. Reino Nordin

Tavastia
Reino Nordin esiintyy kahdesti Tavastialla ja alkuillan keikka on ikärajaton, joten kaikki fanit pääsevät kuulemaan yhtä tämän hetken suurimmista suomalaisista poptähdistä. Antaudutko sinäkin Reinon musiikin vietäväksi?

2.-3.3. Helsinki Drink Festival

Vanha ylioppilastalo
Mahtava tilaisuus avartaa katsetta Sinisen enkelin ja GT:n ääreltä ja tutustua uusiin mahdollisiin lempidrinkkeihin. Tapahtumassa pääsee maistamaan erilaisia ammattilaisten tekemiä cocktaileja ja mocktaileja sekä osallistumaan erilaisiin workshoppeihin. Kippis!

2.-4.3. GoExpo 2018

Messukeskus
Liikunnallinen vapaa-ajan tapahtuma GoExpo motivoi jälleen Messukeskuksessa. Messuilla voi tutustua uusimpiin lajeihin ja välineisiin tai saada vinkkejä ja lisää intoa omaan harrastukseensa tai kokonaan uuden. Miltäs kuulostaisi Alpakka-agility tai kuplafutis.

3.-4.3. Joogafestival Helsinki

Kaapelitehdas
Huippusuosittu hyvinvointitapahtuma, jossa voi tutustua eri joogamuotoihin, meditaation, pilatekseen ja muihin mielenkiintoisiin hyvinvoinnin teemoihin. Ohjelmassa on yli 100 tutustumistuntia, 145 näytteilleasettajaa ja teemana tänä vuonna on Ilo. Säilytä mielenrauhasi kotiin asti tilaamalla kuljetus Kovaselta.

3.3. UMK18: Saara Aalto

Espoon Metro Areena
Suomen Euroviisu-edustaja Saara Aallon tähdittämä UMK-tapahtuma järjestetään Espoossa ja lähetetään suorana Yle:ltä. Tapahtumassa valitaan kolmesta kappaleesta paras, joka esitetään toukokuussa Portugalissa järjestettävissä Euroviisuissa. Luvassa on näyttävä koko illan show, vierailevine tähtineen ja nähdään siellä vähän alkuperäistä tyttöenergiaakin, sillä Spice Girl Melanie C esiintyy tapahtumassa.

3.3. Katri Helena: 55-vuotistaiteilijajuhlakonsertti

Espoon kulttuurikeskus
Sinivalkoisen äänen omaava Katri Helena viettää taiteilijajuhlavuottaan kiertueen merkeissä ja ohjelma pitää sisällään kaikki tunnetuimmat laulut sekä hieman jotain uutta. Katri Helena on vuoteen 2016 mennessä levyttänyt 478 laulua ja julkaissut 52 albumia, joista tunnetuimpia ovat varmasti läpimurtohitti ”Puhelinlangat laulaa” sekä ”Anna mulle Tähtitaivas”.

5.3. Jethro Tull

Finlandia- talo
Legendaarinen Ian Andersonin luotsaama Jethro Tull saapuu 50-vuotisjuhlakiertueelle Suomeen. Kolmisenkymmentä albumia tehnyt bändi on lumonnut ihailijansa omintakeisella musiikillaan ja aikaisemmin hän Suomessa esiintynyt aina loppuunmyydyille katsomoille.

6.- 7.3. St Petersburg Ballet Theatre: Joutsenlampi

Finlandia-talo
Baletin huippuseurue saapuu esiintymään Suomeen kansainvälisesti arvostetun prima ballerina Irina Kolesnikovan johdolla. Tsaikovskin musiikkiin ja Petipan ja Ivanovin koreografiaan pohjautuva taidokas esitys on kerännyt ylistystä ympäri maailmaa ja ilahduttaa Finlandia talolla kahtena iltana. Mikäli haluat pukeutua parhaimpiin balettitossuihisi, tilaa kuljetukset ovelta ovelle ennakkoon numerosta 0200 6060.

10.3. Helsinki Sauna Day

Helsinkiläisten saunojen ovet ovat kaikille halukkaille avoinna tapahtuma päivänä. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tutustua myös saunoihin, joihin ei normaalisti pääse, mukana mm. Loisteen näköalasauna, Hilton Strandin yläkerrosten saunat ja uima-allas sekä Vankkurisauna Vihtori, joka parkissa pop-up Saunakylässä Kansallismuseon sisäpihalla. Otatko vihdan vai vastan mukaan?

10.–18-3 Bravo! lasten- ja nuortenteatteri festivaali

Kymmenettä kertaa järjestettävä kansainvälinen teatterifestivaali järjestetään pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa. Ohjelmassa on kahdeksan kansainvälistä esitystä sekä kaksi kotimaista ensi-iltaa ja esityksiä saapuu mm. Israelista, Etelä-Koreasta, Italiasta ja Belgiasta.

22.3. Compañia Kaari & Roni Martin: Anna Karenina

Cirko
Klassikkoteoksen vaikutteista on tehty oma tanssiesitys, joka kutsuu katsojan tervetulleeksi Kreivi Kareninin tanssiaisiin ja juhlapöytään. Cirkon vieraina pääosissa espanjalaiset tanssijat sekä Jorma Uotinen.

23.3. Sunrise Avenue

Hartwall Arena
Yksi Suomen kansainvälisesti menestynein yhtye, Sunrise Avenuen päättää ison Euroopan kiertueensa Hartwall Arenalle maaliskuussa. Vain Elämää – ohjelmassa koko kansan suosikkivävyksi noussut Haber kertoo, kuinka haluaa huipennuksen kotikaupunkiinsa ja Suomen suurimmalle areenalle ensimmäistä kertaa. I Don’t Dance, mutta luulen että nyt on pakko.

30.3. -1.4 American Car Show

Messukeskus
American Car show on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmaksi alan harrastajien ja koko perheen pääsiäistapahtumaksi. Yhdellä lipulla pääsee neljään näyttelyyn, joissa voi tutustua Amerikan autojen lisäksi moottoripyöriin, tuningiin ja kaikkeen moottoriurheiluun liittyvään. Tapahtumassa järjestetään mm. harrasteajoneuvohuutokauppa sekä Miss Hot Rod-kilpailu.

30.3. -2.4. Pääsiäinen

Pääsiäinen on kristinuskon vanhin ja tärkein juhla ja sitä vietetään Jeesuksen ylösnousemuksen juhlana. Pääsiäisen perinteisiin kuuluu pääsiäismunat, rairuoho sekä pääsiäisruuat, mutta myös pääsiäisnäytelmät tai pääsiäisvaellukset. Via Crucis esitetään tänä vuonna poikkeuksellisesti lauantaina 31.3 ja Jeesuksena nähdään Waltteri Torikka. Pohjalaisen perinteen mukaan myös Pääsiäiskokko sytytetään Seurasaaressa lauantaina. Elävän tulen ja kitkerän savun uskottiin pitävän noidat ja trullit loitolla vuoden huonomaineisimpana ajankohtana.

31.3. -1.4 Retro & Vintage + Design Expo

Kaapelitehdas
Nostalgiaa ja mummola fiilistä tarjolla Merikaapelihallissa. Tapahtumassa myynnissä kalusteita, valaisimia, lasia, keramiikkaa, koruja ja muita aarteita sekä kaikkea pallomekoista pastilleihin. Mikäli kaikki löytösi ei mahdu ratikkaan, voi kuljetuksen tilata myös meiltä 24/7.

2018-02-28T15:30:42+00:00 keskiviikko, helmikuu 28, 2018|