Olemme siirtyneet kesäaikaan ja kelloja on siirretty tunti kesää kohti. Siirtoa perustellaan sillä, että valoisat tunnit siirretään enemmän iltaan, etteivät ne menisi hukkaan aamusta, jolloin suurin osa ihmisistä vielä nukkuu. Suomessa kelloja on siirrelty vuodesta 1981 lähtien, kun taas Islannissa sitä ei siirretä ollenkaan. Siirrolla tai ei, lisääntynyt valonmäärä ja auringonpaiste ovat tervetulleita. Huhtikuun latinankielinen nimi Aprilis tulee verbista aperio, joka tarkoittaa avata. Ehkä huhtikuu onkin oikea hetki avata uusia ovia ja tutustua uusiin ravintoloihin tai tutustua uusiin tapahtumiin. Muistakaa kuitenkin aprillipäivä ja välttäkää sillin syöntiä.

Maaliskuun lopulla Lauttasaareen avattu Pizzeria Luca vaikuttaa mielenkiintoiselta tutustumiskohteelta. Ravintola vannoo napolilaisen artesaanipizzan nimeen ja kohottaa taikinoitaan vähintään kolme vuorokautta. Heillä on uunien Ferrari, jota ei löydy muualta Suomesta ja sellaisella uunilla on paistettu pizzoja jopa Vatikaanissa. Metropysäkin varrella ollessa voi myös testata Länsimetroa ja hurauttaa Haukilahteen ja tutustua helmikuussa avattuun Rioni ravintolaan. Rioni tarjoaa aitoja georgialaisia makuja, missä kaikki tehdään käsityönä alusta loppuun itse. Ruokalistalta löytyy laaja valikoima perinneruokia, jotka voi georgialaiseen tapaan jakaa koko pöytäseurueen kesken. Vieläkin eksoottisempiin makuihin pääsee tutustumaan Kampin Kortteliin hiljattain avatussa Pobre Filipino ravintolassa, joka tarjoilee filippiiniläisen keittiön herkkuja. Idästä tai lännestä, pohjoisesta tai etelästä, kotiin pääsee aina Kovasen kyydillä.

1.4. Aprillipäivä

Yleinen hupailupäivä on tunnettu ympäri Eurooppaa ja puijauksia tehdään niin kotona ja työpaikoilla ja useissa lehdissä on myös joku pilailumielessä kirjoitettu artikkeli. Parhaat pilat mielletään usein sellaisiksi missä toinen saadaan tekemään jotain turhaan ja uskomaan todeksi jotain mikä ei ole totta. Kaikkia päivä ei tietenkään miellytä ja onpa jopa kerätty adressia päivän kieltämiseksi.

5.-8.4. Season Film Festival

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin pikkusisar Season Film Festival järjestetään kuudetta kertaa keväisessä Helsingissä. Ohjelmistoon lukeutuu ennakkonäytöksiä tulevista teatteriensi-illoista sekä valikoituja elokuvahelmiä, joita ei muuten tulla Suomen valkokankailla näkemään. Esitykset järjestetään Kinopalatsissa ja Maximissa.

6.4. P*skan palvelun illalliset Glo Hotel Artissa

Glo Hotel Art
Oiva tilaisuus viedä itsensä epämukavuus alueelle ja kokea jotain todella erilaista. Tapahtuma on omalaatuinen illallisen ja teatteriesityksen yhdistelmän, missä à la carte -ruoan kylkeen on hiottu totaalisen erilainen palvelu. Tarjoilijoina toimivat ammattinäyttelijät, jotka eivät päästä illallisvieraita helpolla. Uskallatko olla jättämättä tippiä?

6.-8.4. Helsinki Ink- tatuointitapahtuma

Kaapelitehdas
Pohjoismaiden suurimmat ja Suomen vanhimmat tatuointimessut tuovat Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin yli 130 kansainvälistä ja kotimaista tatuoijaa. Luvassa on myös alan kilpailuja ja aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Nyt jos koskaan on tatuointi kiinnostanut, niin olet hyvissä käsissä.

12.- 14.4. Juha Tapio: Sydän

Savoy-teatteri
Vuoden viihdyttäjä palkinnon toista kertaa peräkkäin napannut Juha Tapio aikoo avata sydäntään tuttujen sekä uusien laulujen välityksellä. Useimmat tapahtumat jo loppuunmyynyt artisti julkaisee uuden levyn huhtikuun puolella. Mikäli tykkäät Juhasta niin että halkeet, voimme toimittaa sirpaleet toivomaasi kohteeseen.

12.-15.4. Kevätmessut 2018

Messukeskus
Kevätmessut on oiva tapahtuma ruokkia puutarhaunelmia, haaveilla oman pihan laitosta ja suunnitella jo tulevaa mökkikesää. Tapahtuma on täynnä kesätunnelmaa ja vinkkejä asumisen, remontoimisen ja pihapiirin suhteen saa myös sisustamiseen ja mukana myös lähi- ja luomuruokaherkkuja. Kesätunnelman saat parhaiten vietyä kotiin asti tilaamalla kuljetuksen ovelta ovelle.

13.4. Vesa-Matti Loiri & Peter Lerche

G Livelab
Legendaarinen tulkitsija Vesa-Matti Loiri esiintyy yhdessä kitaristi Peter Lerchen kanssa G Livelabin intiimissä ympäristössä. Veskun ura on jatkunut yli 50 vuotta ja artistin levyjä on myyty yli miljoona kappaletta. Miesten yhteistyö on alkanut jo 90-luvun alussa, joten sointi osuu varmasti hienosti yhteen ja tilaisuutta ei tohtine missata.

13.4. Ritchie Blackmore´s Rainbow

Hartwall Arena
Ikonisten hard rock -yhtyeiden Deep Purplen ja Rainbow’n perustaja, myyttinen kitaravirtuoosi, rock-klassikkojen säveltäjä ja tarumaisten rock-riffien luoja Ritchie Blackmore, 72, on pistänyt legendaarisen Rainbow-yhtyeen jälleen kasaan. Konsertti on ainoa koko pohjoismaissa ja jokaisen melodisen hevin ja hard rockin ystävän must-tapahtuma.

13.-14.4. Helsinki Beer Festival 2018

Kaapelitehdas
Helsinki Beer Festival täyttää 20 vuotta ja esittelee tehtaan täydeltä oluita, siidereitä ym. juomia. Mukaan mahtuu myös erilaisia ruokapisteitä sekä molempina iltoina on tarjolla myös tastingeja, live-musiikkia ym. ohjelmaa. Tänä vuonna teemana on Slovenia ja maan Craft Beer oluet. Maistele huoletta ja tilaa kuljetus jatkoille tai kotiin meiltä numerosta 0200 6060.

14.4. Jorma Kääriäinen & Yhden tähden orkesteri

Vuotalo
Agents-yhtyeen solistina parhaiten tunnettu Jorma Kääriäinen jatkaa onnistunutta paluutaan keikkatauolta kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden Tähden Orkesterin kanssa. Konsertissa kuullaan kappaleita artistin soololevyiltä sekä Jorma Kääriäisen ja Agentsin yhteistuotannosta, mutta ohjelmistoon mahtuu myös uusia kappaleita.

14.4. Pelle Miljoona United

G Livelab
Kapinan liekki roihuaa yhä kirkkaana kun Pelle Miljoonan viime syksynä julkaistu Olla joku – albumi julkaistiin ja sanomaa levitetään jälleen keikkailun muodossa. Jo vuonna 1977 aloittanut Pelle Miljoona on julkaissut yhteensä 35 albumia ja uusimman myötä toteaa, ettei vieläkään täysin pidä näkemästään Suomesta. Väkivalta ja päihdeongelma-laulun ajoista ei ole Pellen mukaan päästy kovin pitkälle.

19.-21.4 Grand Champagne Helsinki

Vanha Ylioppilastalo
Samppanjaklassikoita ja harvinaisempia herkkuja tarjoillaan kolmen päivän ajan Vanhalla Ylioppilastalolla rennossa ja tunnelmallisessa tapahtumassa. Tapahtumassa pääset tutustumaan samppanjan saloihin kotimaisten kärkinimien sekä ulkomaisten huippuasiantuntijoiden kanssa sekä maistelemaan juoman kanssa sopivia herkkuja.

20.-22.4 Helsinki Coffee Festival

Kaapelitehdas
Pohjoismaiden suurimmassa kahvifestivaalissa pääset maistelemaan yhdellä lipulla laadukkaita kahveja ympäri maailman ja oppimaan eri tapoja valmistaa maukasta kahvia. Tapahtuma järjestetään neljättä kertaa ja kahvinystäville on luvassa kahvidrinkkien ja mielenkiintoisen ohjelman lisäksi myös kulinaristisia elämyksiä ja salainen teehuone.

20.-22.4 Lapsimessut, OutletExpo, Hupicon ja Eläinystäväni

Messukeskus
Yhdellä lipulla pääset osallistumaan kevään hauskimpaan viikonloppuun ja kaikkiin messutapahtumiin. Lapsimessut on Pohjoismaiden suurin koko perheen tapahtuma, joka on suunnattu perheen perustamista suunnitteleville, odottajille ja kaiken kokoisille perheille isovanhempineen. OutletExposta löydät huikeita tarjouksia ja tuotteita kengistä kosmetiikkaan ja kirjoista vaatteisiin. Hupiconista löytyy puuhaa ja kilpailuja kouluikäisille ja tekemistä pienoismalleista peleihin. Eläinystäväni tapahtuma on kaikille pieneläimistä ja lemmikeistä kiinnostuneille. Ostokset, väsyneet lapset ja aikuiset sekä lemmikin tuliaiset saat vaivattomimmin kotiin tilaamalla kuljetuksen meiltä.

21.4. Jonna Tervomaa

Malmitalo
Uudet ja vanhat hitit täyttävät Malmitalon kun Jonna Tervomaa keikkailee uuden levynsä ja bändinsä kanssa. Tervomaa valloittaa uusia kuulijoita, uskollisia fanejaan unohtamatta ja on uudelle levylleen tehnyt ensimmäistä kertaa sanoitusten lisäksi myös sävellykset itse. Onko sinulla ’Suljettu sydän’ vai lämpiääkö se Jonnalle?

21.4. Salibandyn Superfinaali

Hartwall Arena
Superfinaalissa pelataan kotimaisen salibandyn merkityksellisimmät ottelut, kun naisten ja miesten Suomen mestaruudet ratkotaan yksittäisissä finaaliotteluissa. Huippulaadukkaan salibandyviihteen lisäksi luvassa koko perheen show.

25.4. Thirty Seconds to Mars

Helsingin jäähalli
Guinnessin ennätyksen, historian pisimmästä kiertueesta, omaava yhtye saapuu laajamittaisella Euroopan kiertueellaan Suomeen näyttelijänä tunnetun Jared Leton johdolla. Palkittu, alternatiivista rockia soittava yhtye julkaisee piakkoin uuden studioalbuminsa sekä heinäkuussa kuvatun dokumentin ”A Day in the Life of America”, joka piirtää kuvan amerikkalaisesta elämästä yhden päivän aikana. Viimeksi yhtye on ollut Suomessa keväällä 2014, jolloin piipahti Emma Gaalassa ja se ei ole mikään ’A Beautiful Lie’.

25.4. Helmut Lotti

Finlandia-talo
Helmikuussa odotettu ja melkein loppuunmyyty keikka peruttiin vajaa tunti ennen esitystä, kun artistille todettiin vakava tulehdus kurkussa ja poskionteloissa. Nyt 15 vuoden odotus on ohi ja Helmut Lotti palaa Suomeen suurimpien hittiensä sekä uusimpien laulujensa sekä 22-henkisen orkesterin kera.

27.4. The Rasmus

Tavastia-klubi
Pitkän hiljaiselon jälkeen The Rasmus julkaisi viime vuonna “Dark Matters” – albumin ja lähti Euroopan kiertueelle ja rantautuu kiertueensa kanssa nyt Suomeen. Kahdeksan studioalbumia uransa aikana julkaissut The Rasmus on yksi kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisyhtyeitä ja yli neljä miljoonaa albumia myynyt bändi on päässyt nauttimaan listamenestyksestä Suomen lisäksi muun muassa Saksassa, Australiassa ja Japanissa. Nyt sulat ojoon ja eturiviin laulamaan F-F-F-Falling!

28.4. Helsinki10

Uutuus tapahtuma Helsinki10 on 10 kilometrin juoksu, joka juostaan asfalttipohjaisella reitillä Helsingin keskustassa.

27.-28.4 Lautasella 2018

Messukeskus
“Lautasella – gluteeniton, vege, vegaani, allergia, elävä- ja raakaravinto” on Messukeskuksen ja Keliakialiiton uusi erityis- ja free from -ruokavalioihin keskittyvä tapahtuma. Se tarjoaa terveyttä, tietoa ja tuotteita sekä ratkaisuja erilaisia ruokavalioita noudattaville ja niitä harkitseville. Tapahtumassa voi tehdä ostoksia, maistella tuotteita ja osallistua tietoiskuihin ja nauttia näytöskeittiön esityksistä.

30.4.- 1.5. Vappu

Vappu on perinteinen kansainvälinen työväen juhlapäivä. Vappu on Suomessa virallinen liputuspäivä ja suomalaisen työn päivä. Vappuun kuuluvat perinteisesti keväinen karnevaalimeininki, sima ja tippaleivät ja juhlinta alkaa Vappuaattona 30.4. Perinteinen Mantan lakitus tapahtuu tänä vuonna 150-vuotiaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan toimesta ja kauppatorin kaunein nainen saa vaahtokylvyn ja lakin yleisön kannustaessa. Linnanmäellä vietetään Lasten vappua ja luvassa on keväistä ohjelmaa koko perheelle. Vapun päivä aloitetaan perinteisesti erilaisten vappuherkkujen ja kuohuviinin voimin piknikillä Kaivopuistossa ja Ullanlinnanmäellä. Lisäksi kaupungilla järjestetään kulkueita ja muuta vapputunnelmaan virittävää ohjelmaa. Muistathan varata piknik-kuljetuksesi hyvissä ajoin ennakkoon, sillä päivä on erittäin kiireinen.