Helmikuussa tapahtuu

Helmikuu onkin tapahtumien osalta vilkkaampi kuin edeltäjänsä ja koulujen talvilomat osuu myös Etelä-Suomen osalta sopivasti loppukuulle. Talvesta ei nyt ole päästy urakalla nauttimaan ja hiihtämäänkin on varmuudella päässyt vain Kivikon hallissa, vaikka Paloheinässä ja Leppävaarassa yritetään pitää latuja hengissä. Siispä mitä tehdä, jos ei jaksa suksia? Ohessa listaus muutamista tapahtumista, joita voisi harkita, mutta toki sukset mahtuvat myös meidän autoon jos mieli ladulle vetää.

Syö Helsinki-viikoillakin ehtii vielä helmikuun aikana syödä kympillä. Uusia ravintoloitakin aukeaa helmikuussa, kuten Restaurant Nolla, joka on aikaisemmin toiminut Pop Up- periaatteella, mutta in nyt saanut pysyvät ravintolatilat ja lupaa olla hävikitön ravintola. Rohkeimmille suosittelemme matkaa Otaniemeen Fat Lizard-panimon nimeä kantavaan ravintolaan, jossa myydään friteerattuja sirkkoja. Ystävänpäiväksi ehkä? Kuljetukset näihinkin ravintoloihin voit tilata ennakkoon meiltä numerosta 0200 6060.

2.-4.2. MP 18 –Messut

Messukeskus
Varoitus! MP 18 Moottoripyörämessut sisältävät materiaalia, joka voi aiheuttaa voimakasta halua hankkia kaksipyöräinen moottoriajoneuvo. Pohjoismaiden suurin moottoripyörätapahtuma ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös MP-miitti.

3.2. Michael Monroe

Tavastia
Legendaarinen Michael Monroe vetäytyy bändinsä kanssa levyttämään uutta musiikkia keväällä, mutta sitä ennen energinen rokkikukko tekee Suomen kiertueen ja esiintyy Tavastialla kahdesti lauantaina.

3.-4.2. Apassionata Der Traum

Hartwall Arena
Euroopan suosituin hevosshow Apassionata saapuu jälleen Helsinkiin uuden ohjelman kera. Upeita hevosia ja taitavia ratsastajia pääsee ihailemaan neljän shown verran. Ihhahnaa!

5.2. Kygo

Helsingin jäähalli
Muutamassa vuodessa yhdeksi isoimmista elektronisen tanssimusiikin nimiksi noussut Kygo aloittaa maailmankiertueensa Helsingistä. Norjalaisnuorukaiselta on viime vuoden lopussa ilmestynyt uusi levy, jonka nimikkosingle ”Kids In Love” on jo Billboardin Top10 listauksessa.

9.2. Kenttätykistön ja Tykistökoulun 100-vuotisjuhla

Senaatintori
Itsenäisen Suomen kenttätykistö ja Tykistökoulu täyttävät 100 vuottaja maavoimat esittelee tykistön kalustoa ja toimintaa Senaatintorilla. Hevosvetoisen tykistön perinnevaljakon asemaanajonäytökset kello 10.30 ja 13.

9.-18.2 Vene 18 Båt – messut

Messukeskus
Nyt hemmotellaan veneilijöitä, vesiharrastajia ja kalastajia, sillä venemessut tarjoavat elämyksiä melkein puolitoista viikkoa. Tämä on varmasti oikea paikka käydä poimimassa hauennarrausvinkit ja uudet kalavaleet. Vene ei taida meidän autoon mahtua, mutta kai ne trailereitakin siellä myyvät 😉

11.2. Toto

Helsingin jäähalli
Toto täyttää kunnioittavat 40 vuotta ja järjestää sen kunniaksi faneilleen kattavan maailmankiertueen. Toto ei tuo ainoastaan takuuhittejä kehiin, vaan on työstänyt myös uutta materiaalia juhlan kunniaksi. Jos et halua ”Hold the Line”, niin tilaa taksi ennakkoon numerosta 0200 6060.

8.-11.2. Disney on Ice 2018 – Lumotut Maailmat

Hartwall Arena
Nyt on jäällä kaikille kaikkea. Disney on Ice tuo Elsan ja Annan lisäksi jäälle myös Arielin, Toy Storyn Woodyn ja Buzz Lightyearin sekä Autot elokuvasta Salama McQueenin ja hellyyttävän Martin. Sulatetaanko se jää, että pieni merenneito voi sukeltaa…?

14.2. Ystävänpäivä

Love is in the air…. Ystävänpäivä on mahdollisesti saanut alkunsa jo antiikin Rooman ajoilta, jolloin juhlittiin Junoa, roomalaista naisten ja avioliiton jumalatarta, sekä Pania, luonnon jumalaa. Valentinuksen päivän romanttiseen rakkauteen liittyvillä tavoilla ja uskomuksilla on pitkä historia etenkin Englannissa ja Ranskassa, jossa vietettiin jo 1300-luvulla ystävänpäivän juhlia ja rusettiluistelun kaltaisia lemmenarpajaisia. Mikäli luistelut ei kiinnosta niin yllätä puolisosi ja tilaa Limousine kuljetus lempiravintolaan Kovasen tilausajopalvelusta 0200 6161.

14.2. Helmut Lotti

Finlandia-talo
Helmut Lotti tekee odotetun paluun 15. vuoden jälkeen ja ohjelmisto sisältää suurimmat hitit sekä uusia lauluja tuoreelta albumilta. Mukana konsertissa on 22-henkinen orkesteri, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

14.2. Marcus & Martinus

Hartwall Arena
Teinihysteriaa tiedossa sillä norjalaissensaatio Marcus & Martinus saapuu jälleen Suomeen hurmaamaan niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin kuulijat. Luvassa on uusi show ja luvassa on kappaleita uudelta albumilta, kuten ”Make You Believe In Love”, mikä sopii kuin Kovanen ovelle ystävänpäivänä!

15.2. Penkinpainajaiset

Ennen abiturienttien lukulomalle pääsyä, täytyy heidän ”kärsiä” penkkarit ja penkinpainajaisajot. Meille muille se tietää karkkisadetta ja hassuja pukuja Esplanadin puiston ympärillä. Autoletka lähtee liikkeelle noin klo 13, oma karkinkeräyspussi mukaan!

15.2. Kiinalainen uusivuosi

Keskuskatu ja Rautatietorin jääpuisto
Koiran vuoden alkamista juhlitaan leijona- ja lohikäärmetanssien ja voit tutustua kiinalaisiin herkkuihin markkinoilla ja ruokatorilla. Juhla päättyy ilotulitukseen Töölönlahdella.

15.2. Kraftwerk

Finlandia-talo
Jo 70-luvulla ensimmäisen levynsä julkaissut, elektronisen musiikin pioneeriyhtye, Kraftwerk esiintyy kahdesti Finlandia-talolla. Maailmalla mainetta niittänyt show yhdistää musiikkia ja performanssitaidetta ainutlaatuisella tavalla.

18.2. Ravintolapäivä

Päivä, jolloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan ja tarjota omaa bravuuriaan ja saada hyviä ideoita naapurin ravintolasta. Päivästä on tullut niin suosittu, että ravintolapäivää vietetään neljä kertaa vuodessa ympäri Suomen. Mitä sinä tarjoaisit?

18.2. Depeche Mode

Hartwall Arena
Rock and Roll Hall of Famer Depeche Mode saapuu Suomeen sitten vuoden 2013, jolloin Hartwall Arena oli täysin loppuunmyyty. Yhtye on tehnyt viime keväänä uutta musiikkia, mutta 30 vuotta toimineelta bändiltä löytyy varmasti klassikko, joka laittaa sinunkin tanssijalan väpättämään.

23.2. The 69 Eyes

Virgin Oil Co.
Helsingin Vampyyrit, Goth’n’Rollin lähettiläät keventävät talven tunnelmaa. Aika kaivaa kajalit ja hiuslakat esille ja tiputella koipallot nahkatakista, sillä se on menoa nyt! Never say Die!

2018-02-01T14:40:04+00:00torstai, helmikuu 1, 2018|